Årets vinnare av guldbollen blev ingen mindre än Real Madrids viktiga anfallare Cristiano Ronaldo, som väl uppe på scen bjöd åskådarna på ett rejält segervrål.

När det i år var dags att utse årets guldbollsvinnare, fick både Messi och Neuer lämna plats för Real Madrids storstjärna, Cristiano Ronaldo. Det var inte första gången som portugisen befunnit sig i en liknande situation. Detta blev faktiskt inte mindre än tredje gången som Ronaldo fick äran att ta emot pris som världens bästa fotbollsspelare under ett visst år (tidigare år han vunnit: 2008, 2013).

Det var roligt att se hur glad Cristiano Ronaldo faktiskt blev när han tilldelades priset. Även om han till viss del hade på känns vars det var på väg att barka, sa han själv att hjärtat var på god väg att stanna när de väl skulle utse årets vinnare, i en intervju med Aftonbladet. Väl uppe på scen bjöd han sedan de medverkande på ett segervrål där han praktiskt taget lyste av stolthet över det fina pris han just vunnit.

Det är relativt enkelt att förstå hur otroligt viktig Ronaldo är för sin klubb Real Madrid. Han ligger bakom många utav de segrar laget tar under säsongen, såklart med hjälp av alla sina lagkamrater. Även fansen älskar sin spelare och Ronaldo är helt klart ett dragplåster som lockar mängder av internationella fans till klubben. På supporterprylar.se hittar du massvis med Real Madrid artiklar, inte minst med Ronaldos namn och nummer tryckt på grejerna.

Den kvinnliga guldbollen

Vinnare av den kvinnliga guldbollen blev i år tyska Nadine Kessler. Hon spelar flitigt för det tyska landslaget och återfinns i vardagen hos den tyska klubben VfL Wolfsburg.