Det blev inget sensationellt avancemang från gruppspelet i Champions League för Malmö FF. Man slutade inte oväntat sist i gruppen, men insatsen är det ändå ingen som kan klaga på såhär i efterhand.

Bra prestation av Malmö FF

För att man ens tog en trepoängare i gruppspelet var en sensation sett till det motstånd man stötte på. Att man dessutom under långa stunder lyckades hålla matcher mot exempelvis fjolårsfinalisten Atletico Madrid jämna, visade att Malmö definitivt gjort rätt för sin gruppspelsplats. Chanserna att upprepa detta nästa säsong blir förstås också större tack vare de närmare 200 miljoner kronor man totalt fått för sitt deltagande. Kanske kan detta vara ett första steg till att Sverige med jämna mellanrum kan ha lag med i Champions League.

Real Madrid blir favoriter

Men nu är som sagt gruppspelet historia och det är dags för de stora lagen att börja göra upp om de mer framskjutna platserna. Sett till oddsen om man tittar på de som Tippat.se har jämfört så är det inget snack om saken att det är fjolårsvinnarna Real Madrid som är favoriter till segern även detta år. I gruppspelet så gick spanjorerna rent och vann varenda match och gick ur gruppspelet med ruggiga 16-2 i målskillnad – något att bita i för de andra lagen. Av de 16 målen så har Ronaldo och Benzema stått för fem av dessa och är med detta bästa målskyttar i laget.

I Champions Leagues skytteliga placerar de sig på en delad tredjeplats bakom Messi på åtta mål på en andraplats. På förstaplatsen hittar vi Adriano som sensationellt gjort nio mål på bara fem matcher. Åtta av dessa mål gjorde han i de båda mötena med FC Bate, fördelat på fem den ena matchen och tre den andra matchen. Snacka om mardrömsmotståndare för det vitryska laget.