VM i fotboll har börjat och det har tagit med oss på en fantastisk resa. Båda motgångar och framgångar har bytt av varandra och även fast Sverige inte kvalade in, sitter vi lika förtrollade framför teven inför nästa match.

Årets fotbolls VM är spännande och har bjudit på några oanade vinster. Det är alltid svårt att bedöma vem som ska kamma hem en match. Det är så många faktorer som spelar in eftersom spelarnas hälsotillstånd kan variera från ena dag till den andra och när en stjärnspelare gör sig illa behöver det inte betyda att laget förlorar men vinstchanserna och hoppet svalnar lite.

I år verkade dock alla spelsajter vara överens. Det är Brasilien som tar hem VM-vinsten. De sydamerikanska lagen över huvud taget spelar väldigt bra i år medan de europeiska har fått ett antal motgångar. I dagsläget har 56 matcher spelas och under varje match har man mätt alla passningar, mål, försvar och tacklingar i FIFA: s Castrol-index. Denna analys har utsett Brasiliens försvarare David Luiz till den bästa spelare i VM  hitintills.

Nu väntas kvartsfinalmatchen mellan Argentina och Belgien. I deras tidigare matcher vann de efter förlängning: Belgien väntade in i sista sekund för att göra två mål mot USA och ta segern medan Argentina fick in en boll i Schweiz mål medan Schweiz aldrig lyckades ta sig förbi Argentinas målvakt. Nu ska Sydamerika möte Europa och det ska avgöras vilken av dem som ska möta Nederländerna eller Costa Rica i kampen om en finalplats.

Spelsajter går varma då alla matcher behöver så rättvisa odds som möjligt. Inför den matchen finns det möjlighet att att tjäna lite pengar eftersom det inte finns någon klar vinnare. Men de vill nog ge vinsten åt Argentina. Om man går in och kollar oddsen kanske man ska passa på och lägga en slant inför matchen mellan Nederländerna och Costa Rica också? Här tror man stenhårt på Nederländerna men som vi sett hitintills så kan vad som helst hända! Det närmar sig final men vilka är med?