Michael Jordan är inte bara en av de största basketspelarna genom tiderna, han är också en av de största idrottsmännen genom tiderna. Det Michael Jordan lyckades med på basketplanen är helt otroligt och därför kommer han alltid att kommas ihåg med stor värme även nu är rätt längesedan som han lade de stora Air Jordan-skorna på hyllan. Michael är inte bara känd för vad han gjorde på planen. Även vid sidan av planen har han visat att han är något alldeles extra. På planen stod han för helt otroliga prestationer. 2003 gjorde han 43 poäng under en enda match, ett rekord bara ett rekord för alla utan ännu mer exceptionellt eftersom Jordan var över 40 år! Det mest imponerande med Jordan är att han har rekordet som den spelare som har det högsta poänggenomsnittet, med ett snitt på otroliga 30,1 poäng per match.

Air Jordan

Michael Jordan var tidig med att som idrottsman skaffa sig en inkomstkälla vid sidan om själva idrotten. Jordan skapade nämligen ett eget varumärke som skulle komma att bli oerhört populärt. Det rör sig så klart om Air Jordan. Air Jordan gör både skor och kläder men frågan är om varumärket inte är särskilt känt för just skorna.

Space Jam

Space Jam var en riktig succéfilm som kom 1996. I filmen slöt Jordan upp med de tecknade figurerna från Looney Tunes. Det var verkligen en flippad film som var bland de första i sitt slag, där man blandade verkliga skådespelare med tecknade figurer. Jordan var också med i Michael Jacksons musikvideo till låten Jam.

NBA-ägare

Från att ha dominerat nere på planen i NBA gick Jordan vidare till att försöka dominera spelet från ett högre plan. Jordan blev nämligen huvudägare av klubben Charlotte Bobcats. Det här var 2010 och med det visade Jordan att han på allvar ville fortsätta vara en del av basketen, men på ett mer övergripande plan.

Gambling

Michael Jordan var under sin höjd som basketspelare frekvent i pressen på grund av hans spelvanor. Det var en stor skandal i det konservatia USA att den största idrottsstjärnan i landet besökte casinon och spelade för miljoner dollar. Michael Jordan hävdade hela tiden att all gambling var kontrollerad och att det endast var ett avkopplande nöje.