Snart är det vinter och det är dags att lägga fotbollsskorna och fotbollen på hyllan ett tag. Årstiderna springer iväg och snart kommer den första snön, många älskar snö och allt positivt det finns med vintern. Det blir ju framförallt ljusare ute även om vintern är en mörk årstid. Snön gör på något vis att det lyser upp och det känns ljusare ute när första snön kommer.

Framför allt för alla längdskidåkare där ute längtar nog lite extra just nu, det gäller att förbereda längdskidorna och se till så att utrustningen är på topp inför den kommande säsongen. Finns inget tråkigare än att när man planerat för att ta sig en tur på den första snön inse att skidorna inte är i det skick man trodde att dom skulle vara. Och det räcker inte bara att valla på dom utan man kanske till och med måste köpa ett par nya skidor.

Slalom är en annan rolig vintersport som många hänger sig åt, det kan vara i den egna backen på hemmaplan men också fjällresor till Åre eller annan populär skidort. Att slänga sig utför en perfekt pistad backe med ett fantastiskt vinterväder kan vara hur njutbart som helst. Sedan att stanna till vid en restaurang mitt i backen och käka en god lunch bestående av varm Gulaschsoppa kan göra vilken kyld kropp varm.