Fotboll är utan tvekan Sveriges populäraste sport och de flesta har någon form av relation till denna fantastiska idrott. Om man inte spelar själv så kanske man brukar titta när det lokala laget spelar eller också sitter man fastklistrad vid tvn när favoritlaget ska spela match.

Är det någon årstid som är förknippad med fotboll så är det sommaren. Det är då de stora fotbollsmästerskapen spelas och de är då alla fotbollslag spelar sina matcher. I sommar har vi bland annat ett EM att se fram emot då vårt damlandslag ska få oss att drömma om guld i Holland. Vi får hoppas att det går bättre än vad det gjorde för herrlandslaget i Frankrike ifjol.

De som spelar fotboll har ett intensivt spelschema under juni för att få några veckors ledigt nu i juli. Men om du inte spelar kan även juli vara ett perfekt läge för lite spontanfotboll. Dra ihop några vänner, ta med en grill och bege er till närmaste gräsplätt. Det kommer locka fram många skratt och du får lite träning samtidigt. Se bara till att införskaffa ett par rejäla fotbollsskor så du inte skadar dig. Det vore väl tråkigt om du får följa matchen från sidlinjen?

Oavsett om du har tänkt njuta av fotboll på planen, vid sidlinjen eller från tv-soffan i sommar så kan man i alla fall konstatera en sak. Sommaren vore otroligt tråkig utan den. Så hur du än stillar ditt fotbollsbehov så vill uppmana dig att njuta. Hösten är snart här och väntan inför nästa säsong tar sin början.