En generell regel för dig som är gravid är att du ska lyssna på din kropp. Vi är alla olika och svarar olika på en graviditet. Det finns i grunden inget fysiologiskt som hindrar dig från att träna fram till sista dagen av din graviditet. Och det är för de flesta inte heller skadligt.

Det kan tvärtom vara klokt att jobba med kroppen och stärka upp den för att förbereda dig för det arbete en förlossning innebär. Ta gärna för vana att göra några enkla övningar varje dag. Du kommer tacka dig själv när det väl är dags att föda.

Saker att tänka på

Det du ska undvika, särskilt om du är nygravid eller tror att du är det, är givetvis att undvika saker som kan innebära stötar mot magen. Så ingen boxning. Var också försiktig med saker som kan innebära fallrisk, som klättring och cykling. För att få veta om du är gravid kan du ta ett enkelt receptfritt test. Beställ online här.

När du planerar din träning får du tänka på att magen växer hela tiden vilket kan skapa begränsningar för vad du kan göra. Men så länge som du anpassar dig efter det är det bara bra att träna så mycket du kan.