Fotbolls-VM är kanske det mest populära sporteventet i världen. Varje år bänkar sig miljontals människor på alla kontinenter framför TV:n för att heja fram sina landslag. Till och med de som normalt inte är intresserade av fotboll brukar få svårt att motstå den goda stämningen och de spännande matcherna.

Vilket lag ska man hålla på?

Vilket lag ska man hålla på när Sverige inte är med i fotbolls-VM? Är man redan fotbollsintresserad brukar man ha flera möjliga val. Det kan bli så att den spelare man gillar i exempelvis engelska ligan plötsligt spelar för Belgien i VM – då har man ett möjligt favoritlag där. Det spanska landslaget domineras till exempel av spelare från Real Madrid, så gillar man dem har man en given landslagsfavorit där.

De flesta håller väl på något av de stora fotbollsländerna ändå. I Sverige brukar länder som Tyskland, England, Spanien och förstås Brasilien vara populära att heja på. För att visa sitt stöd för favoritlaget kan man köpa lagets matchtröja för att bära vid matcherna. Du hittar matchtröjor för de flesta landslag på Supporterprylar.se. Det är extra kul att ha supporterprylar på sig om man väljer att se matcherna tillsammans med andra fotbollstokiga på krogen. Även om du går dit ensam, lär du genast hitta nya vänner bland andra som stöttar ”ditt” landslag.

I Stockholm och på många andra ställen så har alla sportbarer full fart på sina TV-skärmar och visar samtliga matcher i VM. Det blir inte svårt att hitta ett ställe att se matcherna på. Vill du ha några tips har Whatsup Sthlm sammanställt en guide till de bästa barerna.